Kontakt: 23473747

Samtaler med familier

Familiesamtaler med en eller flere voksne og evt. børn tilstede viser sig at have en langt større effekt end mange forestiller sig.

Når et famliemedlem har et problem, har hele familien nemlig et fælles ansvar og anliggende. Det kan godt være at problemet ser ud til at være opstået hos en, men løsningen på problemet findes i fællesskabet.

En eller flere i famlien kan være ”Symptombærer”- men selve problemet, og løsningen findes i at tale åbent og ærligt sammen. Her må De voksne påtage sig lederskabet. Omsorgskapaciteten og tydeligheden er ligeledes de voksnes ansvar.

Børn vil hellere end gerne samarbejde, men de er og bliver børn!  Ofte har jeg mødt voksne som har givet ansvaret fra sig, med det resultat at børnene har påtaget sig et ansvar, som de hverken kan eller skal have.

Her kan nogle samtaler som famlie løse op i fastlåste mønstre. Når den voksne får hjælp til at tage lederskabet på sig, falder børnene hurtigt til ro- også selvom de vil teste de voksne; ”mener de nu også det de siger?!”

I famlieterapien er der et kendt udsagn som lyder; ”Hvad børn ikke ved har de ondt af”. Det betyder, at børn har godt af at overvære samlivets forhandlinger, også selvom disse af og til bliver noget højrøstede. Fantasien er ofte ”værre” end virkeligheden, så når børn får lov til at lytte til forældrene- og se at de får hjælp til at løse problemerne, skaber det tryghed og ro i børnene.

Udover samtaler med børnefamilier, kan familierådgivning og terapi være samtaler med voksne søskende eller andre familiære relationer.

 » Tilbage til forsiden